Επανάσταση στη βιομηχανία της φιλοξενίας – 3 Νέοι τρόποι για να απασχολείτε τους επισκέπτες σας και να συλλέγετε Αξιολογήσεις

Καινοτομίες υπάρχουν παντού γύρω μας, αλλά είναι γεγονός πως ξεχνάμε να εισάγουμε καινοτομίες σε όσα έχουν ήδη οριστεί ως κανόνας. Και, κάπως έτσι,  20 χρόνια μετά, εξακολουθούμε απλώς να χρησιμοποιούμε τα follow-up e-mails, ως τη μόνη πηγή συλλογής αξιολογήσεων από τους πελάτες του ξενοδοχείου.

Με μια γρήγορη έρευνα, έυκολα διαπιστώνουμε πως η καλύτερη συμβουλή από τους ειδικούς είναι να γίνει όσο το δυνατόν απλούστερο, για τους πελάτες, να γράφουν αξιολογήσεις. Αυτό είναι απολύτως λογικό: το κόστος του να δαπανήσει κάποιος λίγα λεπτά της ώρας, για να κάνει κάτι, μόνο και μόνο για να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να κάνουν μια επιλογή ξενοδοχείου, χωρίς όμως να λάβει ο ίδιος κάτι ως αντάλλαγμα, είναι αρκετά υψηλό… εκτός εάν το να γράψει μια αξιολόγηση είναι γι’ αυτόν μια εκδίκηση, επειδή δεν ικανοποιήθηκε. Οι συμβουλές των ειδικών εξηγούν επίσης τους λόγους για τους οποίους οι επί τόπου αξιολογήσεις συλλέγουν πάντα πολύ περισσότερα σχόλια από τους πελάτες! Είναι όχι μόνο εύκολο αλλά και βολικό, για τους επισκέπτες, να γράφουν αξιολογήσεις ενώ βρίσκονται ακόμη στον χώρο που αξιολογούν: η επί τόπου αξιολόγηση δημιουργεί την αίσθηση ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν πραγματικά κάτι από την εμπειρία τους στο μέλλον, και όχι μόνο πως θα βοηθήσουν κάποιον μελλοντικό επισκέπτη. Ασκεί πάνω τους μια άμεση επίδραση. Ως αποτέλεσμα αυτού, ένα ξενοδοχείο μπορεί να λάβει έως και 15 φορές περισσότερες αξιολογήσεις, μόλις αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτή τη νέα και αποδεδειγμένη μέθοδο συλλογής αξιολογήσεων απ’ τους πελάτες του: Έχουμε ανακαλύψει τον τρόπο για να συλλέγετε περισσότερες αξιολογήσεις! Μια επανάσταση σε όλη τη διαδικασία συλλογής εμπειριών των πελατών πρόκειται σύντομα να συμβεί -κι εσείς δεν πρέπει να χάσετε αυτή την ευκαιρία! Ακολουθούν οι τρόποι για να το επιτύχετε αυτό, με λεπτομέρειες. Αν χρησιμοποίησετε τις 3 αυτές απλές και αποδεδειγμένες μεθόδους, σύντομα θα κάνετε τους πελάτες σας να νιώσουν μεγαλύτερη εκτίμηση για τις υπηρεσίες που τους παρέχετε και, ταυτοχρόνως, θα λάβετε πολύ περισσότερες αξιολογήσεις για το ξενοδοχείο σας.

1. Χρησιμοποιήστε το Wi-Fi σας
Έχετε σίγουρα συνειδητοποιήσει πως ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει ένας πελάτης, μετά το check-in, είναι να συνδεθεί με το Wi-Fi. Αν το χρησιμοποιήσετε αυτό σωστά, τότε θα έχετε στα χέρια σας ένα πολύ μεγάλο όπλο! Πώς να το επιτύχετε; Χρησιμοποιήστε την αρχική σελίδα, στην οποία μεταφέρεται ο πελάτης, αμέσως μόλις συνδεθεί στο Wi-Fi, ώστε να τον κάνετε να γράψει μια αξιολόγηση. Μπορείτε ακόμη να συμπεριλάβετε μια Έρευνα, μαζί με την αξιολόγηση και, ορίστε: θα έχετε τη γνώμη του πελάτη σας, από το 1ο λεπτό! Μπορείτε να δείτε και το τί συμβαίνει στην πραγματικότητα, αν το κάνετε αυτό, στην περίπτωση Tradewinds

2. Εγκαταστήστε ένα tablet, σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος
Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε μια Έρευνα, για επανεξέταση και επαναξιολόγηση των υπηρεσιών σας από τους πελάτες σας, η οποία να είναι συνεχώς ενεργή, σε μια οθόνη αφής. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα tablet στην Reception, στο εστιατόριο ή στο Spa. Μπορείτε ακόμη να προσαρμόσετε την Έρευνά σας, ώστε να ταιριάζει με το συγκεκριμένο σημείο ενδιαφέροντος στο οποίο έχει τοποθετηθεί. Μπορείτε να ελέγξετε πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος, στα Cactus Hotels. 3. Τοποθετήστε QR codes παντού!
Είναι και αδιάβροχα! Μπορείτε, με το προϊόν μας, να εξάγετε και να αποθηκεύσετε, πολύ εύκολα, το QR code το οποίο θα οδηγεί τους πελάτες σας στην Έρευνα την οποία εσείς θέλετε, από την κινητή συσκευή τους. Ο Google Chrome πρόσφατα συμπεριέλαβε έναν αναγνώστη για τα QR codes, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να τα χρησιμοποιεί πλέον ευκολότερα, χωρίς να χρειάζεται ειδικό application!

Ορίστε! Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες βρίσκονται τώρα στα χέρια σας! Σιγουρευτείτε, λοιπόν, πως θα κάνετε ένα σωστό πλάνο. Αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες πώς να το κάνετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Twitter – @reputize.co!