Τα στοιχεία τα οποία κάνουν μια Αξιολόγηση σωστή

Οι καλές Αξιολογήσεις βοηθάνε τους άλλους να ανακαλύψουν ποιες περιοχές είναι καλύτερες γιαυτούς να ταξιδέψουν. Ακολουθούν μερικές συμβουλές από την Google, σχετικά με τα στοιχεία τα οποία πρέπει να περιέχει μια καλή Αξιολόγηση:

 • Κατατοπιστική και διορατική:
  Μια καλή Αξιολόγηση θα πρέπει να περιέχει στοιχεία συγκεκριμένα και σχετικά με το μέρος στο οποίο αναφέρεται, και να περιγράφει αυτά που θα ήθελαν να βιώσουν οι άλλοι επισκέπτες. Θα πρέπει, επί πλέον, να τονίζει τα στοιχεία τα οποία κάνουν ένα μέρος διαφορετικό, και να μοιράζεται μια καλή εμπειρία: από  ξεχωριστά πιάτα μέχρι ειδικά προϊόντα για πώληση, θα πρέπει να αποκαλύπτει τις ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρει κάθε μέρος.
 • Η γνησιότητα έχει σημασία!
  Θα πρέπει να γράφετε για τις εμπειρίες σας και να εξηγείτε τι σας άρεσε και τι όχι. Η Αξιολόγησή σας θα πρέπει να είναι κατά το δυνατόν ακριβής και να περιέχει και τα θετικά και τα αρνητικά σημεία της επίσκεψής σας.

 • Να γράφετε με σεβασμό:
  Καμία υπηρεσία δεν είναι τέλεια. Κάποιες φορές, μπορεί να χρειαστεί να μοιραστείτε αρνητικές εμπειρίες. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει τα σχόλιά σας να είναι εποικοδομητικά, ώστε ο ξενοδόχος να τα χρησιμοποιήσει, για να βελτιώσει τις παροχές και τις υπηρεσίες του.

 • Να μην γράφετε γενικά σχόλια:
  Από καιρό σε καιρό, κάποια μέρη μπορεί να γίνουν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης ή διαφωνίας, εξ αιτίας πρόσφατης κάλυψης από τον Τύπο ή γεγονότων που πήραν διαστάσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Αξιολόγησή σας θα πρέπει να αναφέρεται σε προσωπικές εμπειρίες, από πρώτο χέρι, και όχι σε γενικά σχόλια ή εντυπώσεις από τα γεγονότα αυτά.

 • Να γράφετε με στυλ:
  Οι αναγνώστες θα δώσουν ιδιαίτερη σημασία σε Αξιολογήσεις που έχουν γραφτεί με προσοχή. Το κείμενο θα πρέπει να είναι ευανάγνωστο και χωρίς υπερβολές στην κεφαλαιοποίηση λέξεων ή στα σημεία στίξης. Θα πρέπει να είναι γραμμένο με σωστή γραμματική και ορθογραφία και να αποφεύγει τον προσβλητικό λόγο. Μια καλή Αξιολόγηση θα πρέπει να είναι δημιουργική και ευχάριστη στην ανάγνωση!